Tuesday, March 7, 2017

Bulan Bintang Kesayangan

Assalamualaikum,

4 tahun....
jarak 2 beradik...
ramai jugak bertanya bagaimana penerimaan banglong mase dapat tau die dah ade adek?
syukur Alhamdulillah...
dari awal die datang lawat aku kt sepital, tunjukkan adek die...
die mmg sangat happy...
mase tu aku risau jugak...
maklumlah, selama ni sorang..
tetibe ade kawan..
takut die buat perangai je la....
die tengok je adek die...
tapi xberani nk pegang or kiss,,,

lepas keluar hospital...
bile nampak umi banyak spent mase dengan adek die...
baru perasan die laen sikit....
yelah, die nak attention...
tapi umi bz dengan adek...
agaknye mase tu baru die tau kasih sudah terbahagi dua...
die kene share mostly in everything...

aku ingat lagi, 
awal2 aku panggil banglong utk datang kat aku..
sbb aku nk suruh die kiss adek die...
tapi die cume tengok dari jauh je...
gaya bawak diri gitu....
mase tu Ya Allah, meruntun hati nurani aku...
memang aku rase kesian..
aku tanak die rase die kene sisih...
tapi mase tu aku xlarat nk fokus dua2...
disebabkan aku bersalin czer...
pergerakan aku mmg terbatas...

tapi Alhamdulillah,
hari demi hari semua berubah..
less than a week banglong dah nk menggomol, kiss, peluk si adek...
cume masih memerlukan masa utk tau batas...
yelah, kenela ade batas...
sbb si adek masih fragile u ols....

sehingga harini...
aku suke sangat tgk perkembangan diorg...
walaupun kadang2 seriau darah umi nengok cara die melayan adek die....
celik mata, soalan wajib tanye...
mane adek?
pastu bangun cari adek...

aku masih belajar...
kalau bole, tak nak die selalu dimarahi...
tak nak buat die rase tersisih...
tak nak buat die rase adek die penyebab sume negativiti yang die dapat dari umi abi...
TAK NAK...
and frankly, it is not easy
especially utk anak yang mmg lama menunggal...
very2 not easy...
please doakan aku...
kerana merekalah dunia aku...
my bulan dan bintang....

day 2 - bulan nk tdo dengan umi...tapi umi dok kepit ngn bintang
cubaan nk pegang bintang
bulan's first kiss
beri peluang pegang bintang



nak maen play gym sesame

wajib cari bintang bile bangun tdo
doa aku, semoga semua parents di luar sana bole menjadi parents yang adil kepada anak2 mereka...
mari sama2 kite pikul tanggung jawab utk membentuk amanah ini..

till then, 
live life to the max and have a nice day
salam...

Thursday, January 26, 2017

Selamat Dah - Part 2

Assalamualaikum,

Dari sambungan 

sehari sebelum deliver, aku ikut laling temok ke opis...
sebab mase tu mmg contraction dh makin kerap...
lendir wane coklat kemerahan dah kerap keluar...
tp bile laling temok ajak ke sepital, aku refused...
sbb xmau kecewa...
mmg rase kecewa tu tebal sangat everytime ingt nak beranak tp sebenarnye belom nk beranak pn..
aku down giler mase tu bile dengar kate nk pegi sepital...
sbb kebetulan check up pun cume esoknye...
kalau keciwa lagi xdela stress sangat sbb bile dh sampai edd tp baby xturun, doctor akan decide either nk tunggu lagi or nk proceed deliver je...

kekerapan contraction pada 15 November 2016
so mase kt opis laling temok, mmg aku layankan jela sakit contraction tu...
mebi sbb anak kedua, jadi aku rase mcm biasa je..
xdela mcm mase anak 1st dulu...
org kate rilek2 amat namenye...
 
sebelum balik rumah petang tu, laling temok dapat air selusuh dari bos die...
tp ai is tak berani nak minum...
sudahnye sampai beranak pn xminum...

hari2 aku pesan kt baby, keluar if you are ready...
umi tunggu baby keluar nih...

the next day, check up day...
mmg xpikir langsung pape...
hepi2 je pegi sarapan sbb perut lapa amat..
tp makan roti canai sekeping je...
ingt lepas check up nk sambung melantak...
siap cakap kt laling temok, sume yg rase mcm craving dah dapat...
lepas ni nak makan ape yg xleh makan mase pantang...

muke ade senyum lepas sarapan walaupun dalam perut dok rase contraction...
mase register, laling temok mintak jumpe doctor pakar yg attend kitorg mase reject kitorg nk induce at the 1st place...
when it comes my turn, tetibe nurse bawak naek atas...
aku ingt nk buat CTG lagi...
mase tu area LR agak kelam kabut...

laling temok cakap, die bawak masuk LR nih..
ke nk terus beranak?? ayooo ayooo ayooo...
dengan kompiden aku cakap, taklah, nk buat CTG je...
mmg la lepas tu nurse buat ctg kt aku...

bile doctor tu masuk after few minutes, die cakap die kene handle patient..
sbb patient tu bersalin kt parking lot...
doctor sempat melawak
"naseb baek u sempat parking, sempat register, sempat naek...patient ni sume pn xsempat.."
laling temok automatik bole tergelak...

then bile doctor nk check bukaan, die cakap la...
"puan, panty u dah ade darah...
i think u bole deliver by today..."
aku tgk laling temok, laling temok tgk aku...
seriously, mcm xpecaya...
akhirnye....

die seluk, but the problem is KEPALA BABY MASIH JAUH...
sakit tau kene seluk sejauh tu...
lepas tu die bagi aku ubat utk buang air besar katenye bole membantu kepala baby turun...
20 minit lepas tu...
die datang seluk lagi, and die mcm dh hepi sbb ade ruang dah utk memudahkan kepala baby turun...
die mintak izin nk pecahkan air ketuban...

bile air ketuban dah dipecahkan...
muke die terus berubah...
"i dont like this...baby dah berak ye puan..."
terus die keluar panggil another doctor...
bile aku nampak doctor tu aku mcm dh agak solutionnye ape
 die discuss sesame die..
sambil tengok air ketuban tu doctor yg sorg lagi tu cakap,
"kalau baby dh berak, kite kene czer immediately la puan"
mendengar perkataan CZER aku mcm "KENAPA?? i nk beranak normal jugak"
die pun explain kenapa kene segerakan utk keluarkan baby bile baby dah berak...
untuk elak baby sedut najis tu, and kalau baby dh sedut akan ade mcm2 prosedur plak once baby dah lahir... especially utk paru2 baby la..

aku tanye, dh berapa lame baby berak dalam tu..
kenapa aku tanye, sebab aku dah ulang alik 3 minggu ke hospital sbb ingt dh nk beranak kan...
so mebi dari mase tu lagi baby dah start berak..
tu ape yg bermain dalam kepala aku....
tp doctor cakap xsure..sebab xleh nk trace...
so aku cakap, xpela, i nk jugak normal...
i nk try..
doctor just cakap die ok mane2 decision aku, cume risiko pada baby...
then aku dengan kompiden cakap aku nk normal...

air ketuban dengan najis baby

start dari pkl 1230 tgh hari tu mmg aku dah start tawakal dan berdoa agar jalan terbuka dengan pantas menjadi 10cm...
waktu tu aku baru 4cm...
dan mase tu jugak aku kene saiko ngn sorang nurse yg agak berumur dalam LR nih...
u nk normal, tp bukaan u baru 4cm...
nk pergi 10cm will take few hours...
like 8 hours...
mmg betul ape die cakap...
and aku gumam dalam hati, Allah ade...
aku mintak tolong dengan Allah je...
walaupun aku dh terkesan dengan kate2 die yang ini...
sbb teringat mase anak 1st dulu...

die tgk graf CTG aku yg mendatar...
die cakap, graf baby u xcantek...
u tgk nih...
aku jawab, my baby is sleeping...
banyak kali aku cakap my baby is sleeping everytime die cakap graf xcantek...
9 bulan lebih aku bawak anak dalam perut, aku tau mase bile die tdo dan mase bile die aktif...
agaknye disebabkan kekerapan aku menjawab, last2 die cakap...
i xrisaukan u..i risaukan baby...
bla bla bla...
aku mcm, like seriously??
at this time...aku tgh sakit kot...
and doctor pn hormat decision aku...
and who are u to say that...
(tp cakap kt laling temok je la)
laling temok suruh abaikan je die..

then doctor masuk, again nurse tu cakap lagi pasal graf baby mendatar tu...
and mase doctor masuk kebetulan baby baru bangun...
hamek ko katenye anak aku pasif kan...
turun naek turun naek ko graf tu...
cehhh, tetibe nurse tu cakap..
owh, ni sbb td i bg u drip air...
FINE..FINE..FINE
hahahaha...

3 org nurse bertukar shift...
contraction semakin menggila...
dan aku sampai arini paling kesiankan nurse last yg attend aku...
mmg aku rase everytime contraction die kene marah je ngn aku...
atas2 beberapa sebab...
antaranya, 
die suruh aku lipat kaki tp aku xmau..
die kene pegang alat ctg yg tekap kt perut aku sbb nk cari jantung baby...

dalam mase 4jam Alhamdulillah jalan terbuka sampai 10cm
doctor suruh teran...
aku teran...
diorg kate aku xteran sbb kepala baby xkeluar...
last2 doctor seluk still KEPALA BABY MASIH JAUH...
and die cakap, i think kene proceed czer..
kepala baby jauh so i cannot vacuum...
if kepala baby dah dekat, i can assist utk vacuum...

bile die tanye aku nk proceed czer or u nk tunggu...
then mase tu mmg aku agree je nk czer...
sakit dh xtertanggung weh...
haus kering tekak aku...
mase tu, bile aku dah agree nk czer, aku cume harapkan,
cepatlah kalau nk belahhh....
sakit sangat dah...
aku siap menjerit menangis sume2 la...
sumpah tak tipu...

korg bayangkanla sakit contraction once dh terbuke 10cm...
meneran sendiri kot...
tp bile ko tambah teranan xkua pape...

dr mase aku agree nk czer tu adela sejam baru aku kene tolak ke OT
baju dah tukar...
masuk LR, lagi sekali aku sound org dlm tu bile contraction menjelma...
every contraction aku rase sume aku sound...
even bising pn aku xleh nk handle...
dari baring aku kene duduk...
sbb nk bius belakang...
contraction time duduk lagi azab..
naseb baek ade nurse diri depan...
aku peluk nurse tu..
sekali doctor plak dtg depan sebab cakap position aku duduk tu salah..
dengan doctor2 tu aku peluk...
sbb aku xleh nk hadap bende bergerak atau suara...
xlame lepas bius, baru aku rilekssss...
sbb dh xrase pape..
aku dibaringkan dan sempat pesan kt nurse aku nk tgk baby once dh dikeluarkan...

lepas tu aku rase terhuyung hayang
mcm dalam kapal yg kene pukul gelombang kuat...
dari lampu OT yg banyak2 tu kan..
aku nmpk perut aku kene lapah...
sampai la aku nmpk anak aku dalam perut tu...
*tears*
nurse siap cakap, puan tgk anak puan kt situ...
padahal aku dah tgk dah dari awal lagi..
hahaha...
lepas tu aku dengar doctor bercakap mcm nada terkejut...
xlame..dengar baby menangis...
and doctor tunjuk pada aku...
sedih sebab xleh nk pegang and tenangkan baby tengah nanges..

Alhamdulillah...
syukur dikurniakan seorg lagi anak lelaki...
sonshine dah ade geng..
laling temok pn ade geng...
i am a happy mother...
few minutes after born...kene bersihkan dulu
around 6.30 aku ditolak masuk ke bilik...
dengan harapan setinggi gunung nk pegang baby...
keluar OT tu jumpe nurse yg kene hadap aku mase kt LR...
aku mintak maaf banyak2 kt die...
serius weh...
rase bersalah sangat, tp nk buat mcm mane...
sakit sangat mase tu...
hahahaha...

sonshine #2
 Alhamdulillah...
selamat semuanya..
walaupun xseperti dirancangkan, janji semua selamat...
baby pn Alhamdulillah sihat sangat...
berat pn 3.55kg...

KEPALA BABY MASIH JAUH tau x sebab ape??
sebab baby terbelit tali pusat...
no wonder dalam masa 3 minggu umi dah rase sakit die xturun-turun....
memanjang je jawapan kat atas tu...

Allah tu sebaek-baek perancang kan...
naseb baek jugakk aku tak taksub sangat nk tunggu baby lahir secara normal walaupun aku mmg sangat2 tak mau czer..
kalau x, hmmmm..
aku xdpt nk bayangkan...

oklah, 
aku dh rase normal, aku dah rase czer...
dan aku sangat2 prefer pantang secara normal...
huhuhu...

till then,
live life to the max and have a nice day
salam
:)

Tuesday, January 24, 2017

Selamat Dah

Assalamualaikum,

Selamat Tahun Baru 2017 guyssss!!!!
it's still January rite...
better late than never kan???
hehehehe....

Alhamdulillah...Alhamdulillah..Alhamdulillah...
aku dah selamat bersalin anak ke 2, pada 16 November 2016...
betul2 ikut EDD (40 weeks)

since kt kampung coverage mcm hampeh,
excited nk share kt blog pn kene hold la....
even ade wifi kt umah mak pn, xtau nape aku rase line seselow siput vavi....

last entri aku ade cite pasal leaking sket kan??
kalau xingat bole tengok kt sini
aku melalui fasa sakit bersalin yang tersangat panjangnye...
almost 3 weeks lepas discover pasal leaking tu..
ekceli, mase tu aku dh nekad nak induce je and on Oct 28th, aku dengan gumbirenye pegi sepital dengan begitu overconfident nk induce sbb dh ade contraction yg very4 mild...

tp bile CTG dibuat, ade la detect contraction cume not frequent and xkuat...
so mase tu aku cakap kt nurse aku nk induce aritu...
then sbb mase tu baru 37weeks, nurse refer aku pada doctor pakar....
lepas tu mule soal siasat doctor pada aku...
nape nk induce?
tau x kesan induce?
end up induce?
macam2 la die tanye...
last2 die bagi aku satu kertas yg memberi info tentang induce...
die bagi aku, suruh bace balik, fikirkan semule and decide later...
kalau nk induce, sign that sheet and come back...
die akan terus induce aku....
cume die xkan buat mase hari aku datang check up tu...
die reject alasan aku bulat2 wehhhh...
so, xpela..
she's the doctor and i'm the patient...
she knows well kan sbb dh handle banyak kes bersalin....
die kate kalau xnk induce, tunggu tanda laen keluar...

the reason doctor tak nak buat based on lab result pada air ketuban aku sbb xde infection and baby ok...
so since lepas leaking tu xde lagi leaking and xde extra bukaan...
so die suruh tunggu la sbb nk bia natural sakit nk beranak...

bile dah balik umah, aku bace kertas tu and lepas tu aku terus TAK NAK induce...
hahaha...
so aku pn tunggu la next tande...
.
tapi hari2 aku berlalu mmg xtenang la...
contraction sentiasa ade...
dari very4 mild, jadi very3 mild...
bile malam, lagi kuat rase contraction...
tp bile siang, tidakla sekuat waktu malam...
laling temok banyak kali jugak ajak ke sepital tgh2 malam tu..
tp aku tak nak sbb tak mau keciwa...
everytime check up, buat CTG sekali or dua kali je baru detect contraction kuat tu...
so doctor suruh tunggu lagi...
baby masih jauh walaupun dh engage...

and pada minggu ke 39 aku give up...
aku dh start negatif...
sbb, aku mmg sakit nk beranak...
tp aku rase mcm org xpecaya aku sakit sbb TIADA TANDA2 yang ketara mengatakan aku dh nk bersalin kecuali contraction yang aku je rase....
and lendir keputihan yang berwarna coklat kemerahan....
aku give up pegi sepital nk check up..
aku give up dengar ape doctor cakap...
KEPALA BABY MASIH JAUH...
dats it...
perkataan yang menghancurkan muke ceria aku setiap kali excited nk pegi sepital sbb konfiden akan tanda tu dh keluar...

minggu ke 40, aku mmg dh rase contraction..
tp aku malas nk layankan utk ke sepital...
aku dh start cuti and kadang2 follow laling temok ke opis sbb aku tinggal sorg kt umah...

- to be continued -


live life to the max and have a nice day
salam :)


Wednesday, October 26, 2016

Menunggu Hari - coretan untuk baby E2

Assalamualaikum,

Alhamdulillah...
as for now, sumenye masih normal...
baby is now engaged and already in weeks 36 plus plus days...

semakin berdebor, nebes...
but at the same time, excited, happy nk jumpe org baru...
xkesahla boy or girl, as long as baby sehat, sempurna, cukup sifat dan selamat dilahirkan....

most of the preparation done already...
tinggal tunggu baby keluar untuk melengkapkan kesemuanya...

tidur malam umi makin xselesa...
nk tukar posisi pn kadang2 sampai rase malas, 
tp terpaksa ubah posisi sbb rase sakit kalau lame dalam satu2 posisi...
tak bole berdiri lame2...
dah mule xleh berjalan dalam jarak yang jauh...
baby dah besar and everytime baby active mmg ngilu abes perut umi...
kalau baby hiccup, mmg terikut-ikut la perut umi nih...
kerap rase nk pee pee...
hehehe

tempoh baby paling active adalah waktu malam...
mase tu mmg terasa la kepala baby pusing2 or bergerak-gerak kt bawah tu...
rasela segala siku, lutut die tertonjol-tonjol mcm nk keluar perut umi...
rase la tendangan baby tu..
mengeras sane sini..
sampai senget benget perut umi baby buat..
kalau siang pn active jugak..
kadang2 umi pelik, baby tido jap je...
bile baby senyap, umi tau baby tdo...
hehehehe

org tgk perut umi...
ade yg cakap kecik...
ade yg cakap besar...
xkesahla kecik ke besar...
tp last check up, baby dah 3.3kg plus2 going to 3.4kg...

baru2 nih around 22hb okt, umi ade rase sakit2...
umi ingt false alarm...
rupenye, malam tu umi dah leaking...
which means mase tu umi xtau yg umi leaking...
sbb pengalaman abg Thaqif dulu bukan macam tu..
air ketuban umi dipecahkan dalam LR...
so now...
umi tengah tunggu sebarang kemungkinan...
dan umi tgh decide whether nk induce ke idok...
hehehe...

since doctor pn cakap baby dah matang so kalau nk induce pn dh ok...

ape2 pn, harapan umi semoga kite berdua selamat nnt...
nnt umi cerite pasal false alarm tu...
agak kelakar jugakla...
hehehe...

till then,
live life to the max and have a nice day
salam

Monday, October 24, 2016

Preparation..DONE!

Assalamualaikum,

selagi tak beranak, rasenye banyak lagi list yang belom DONE!
tapi hakikatnye, sume dah dikire DONE tau....

aku start dengan laundry baju2 lame sonshine...
semuanye secara berperingkat...
sekali belek2 baju sonhsine dulu, banyak weh...
tu pn aku rase baju E2 ni sikit sangat...
padahal bile dah susun sume, penuh drawer uols....
hihihihi....

mase beli baju2 E2 ni time warehouse sales dulu...
nmpk x gigih umi nih...
mase beli tu baru 3 bulan lebih pregnant...
hahahhaa...
gigih kan...
dapatla beli size NB, 3 bulan, ade yang 6 bulan jugak...
aritu laling temok pegi US pn beli lagi baju NB...
then dapat plak baju lagi dari boss laling temok...
mmg rezeki E2 la...
lepas ni fokus baju2 nk membesar plakkk...
dengan baju abang die sekali..

ni hasil laundry baju2 E2...
termasuk set alas tilam, barut, dan bedung...
penuh bakul jugak kan??


niat hati, nk start pemakaian CD awal sket...
hopefully istiqomah la...
so gigihla prewash sume CDs sonshine and beli some CDs lagi...
nnt mase pantang, gigih la umi ni shopping online buat koleksi CD utk E2...
hehehe...




barang2 E2 sebelum ditransfer ke dalam drawer dan dibawa ke kampung...
laling temok siap beli baby cot baru utk E2..
dalam boxes tu mcm2 ade...
ade barang2 breast pump, barang mandi, botol susu, sabun, baby wipes, baju..
mane2 barang2 kecik yg dibeli...
sbb barang2 besar mcm bouncer, baby carrier, stroller, sume recycle je...
mane2 bole gune lagi, kite recycle je...
baby cot tu je terpaksa beli baru, sbb baby cot sonshine xleh nk lipat dah...
elok je lagi sebenarnye, tp sbb keadaan xleh nk lipat tu..
laling temok insist nk beli baru..
okela...sbb die yg beli pn...


once dh transfer masuk drawer...
inilah hasilnye....
kadang terpikir, aku ni pregnant anak sulung ke anak nombor 2..
nak tau x sebab ape aku cakap mcm tu??
sbb mase sonshine dulu mcm ni je banyak barang die..
:)

tp aku paling suke part yang atas sekali tu...
terapi uolsssss........
bile tgk CDs bersusun mcm tu....
aku rase, lepas ni mesti kene beli drawer baru utk CDs nih...
hahahahahhaha....

okela, tu je la cerite aku pasal preparation nk sambut E2...
makin dekat hari, makin debor dah nih...
semoga selamat semuanye nanti...
mintak doa u ols jugak ye...

till then,
live life to the max and have a nice day
salam

Thursday, October 20, 2016

Hospital Thingy - Done!

Assalamualaikum,

List barang baby
- baju (siang dan malam)
- bedung
- barut
- pampers
- topi
- tuala
- baby wipes
- botol (optional)
- bantal baby
- mittens and booties

List barang Umi
- kaen batik
- baju tshirt
- baju balik
- stokin
- underwear
- maternity pad
- stokin
- tudung
- sweater
- mustajab
- toiletteries
- tuala

List barang Abi
- tshirt
- kain pelikat
- tracksuit
- boxer

List barang Sonshine
- set baju
- pampers
- botol
- susu
- toiletteries
- tuala

Antara list aku buat untuk kami sekeluarga...
banyak sket dari org laen kot...
hahaha

untuk barang2 baby, belajar dari pengalaman lepas...
buat sume nih utk kesenangan bersama....

kite buat win-win situationla kan...
sbb last time, aku xbuat mcm nih...
pastu laling temok tanye satu2 kt aku...
even sume dah ade dalam beg mase tu...
tp xtaula die pn ikut kalut ke ape sbb jadi abi kan...
hehehehe...

since bende mcm ni memudahkan...
aku nk try apply la kan...
hasilnye kite tengok la nnt...
menjadi ke tidakkk...


so aku dah sort everything ikut keperluan...
utk LR dan baju balik...

since xtau timing beranak nnt kan...
utk LR aku bekalkan 2 baju (siang dan malam)

so utk baju balik plak, aku prepare utk siang dan malam...
pastu masuk dalam zap bag...
siap tulis list kat situ...
niatnye nk memudahkan kan...

so nnt laling temok just amek dari dalam beg ikut situasi la...
dapatla aku rehat sket nnt lepas deliver...
HARAPNYE la...
sbb based on experience, lepas beranak dulu aku xtdo pn..
sbb nk pegang anak...
aku xtau mcm mane aku bole lawan ubat yg patut buat aku tdo plus penat sebab contraction aku yg almost 2 hari tu...
tu namenye penangan seorang anak kan??
heheheh...

utk umi ngn abi masuk 1 beg je mcm nih...
sonshine pn satu beg...


dan ade few things lagi la..
mcm thermos, makanan kering..
sume2 tu la...
but overall, hospital thingy DONE!

so, mintak doa uols semoga aku selamat melahirkan E2...
sihat dan selamat kedua-dua kami...
amiin...

till then,
live life to the max and have a nice day
salam...

Monday, October 17, 2016

Ter-Rajin Sangat! D.I.Y katenye...

Assalamualaikum,
nak sambut org baru kali nih....
meronta-ronta hati nk buat sendiri...
dari set tilam, alas tilam, selimut, barut, bedung...
hati ni mmg meronta-ronta nk buat semua...
xmacam masa pregnantkan sonshine, sume tempah org je...

so, plan punye plan...
aku start cari kaen mase awal2 pregnancy...
mase tu baru nk masuk 3 ke 4 bulan kot...
pegi kedai kaen mabuk2...
kebetulan mase tu mak ngn adik2 aku datang sini....
sebab xtau jantina, so beli sume wane...

hasil tangkapan di Nagoya...
percaya atau tidak...
akibat kekobaran itu...
sampai beli mesin jahit mini tu ha....
xkesahla mini pn minila...
janji bole dapat ape aku nak buat kan....
sebab tengah excited....
beli kt Lazada je...
murah la jugak...


so, jom cekidaut antara aktiviti mak buyung yg dibuat secara berperingkat nih...
ada antara barang2 ni, aku buat sekali utk sonshine...
bukan ape, risau die mengacau nnt adek die punye kan...

siap potong dah set tilam dan alasnye sekali
sebelum puasa aritu siap potong

jahit base bantal2 dan tilam dulu sbb ni yang paling senang... 
sesi menjahit sarung2 plak
barut..abaikan jahitan xkemas tu yer...maklumla, lame dah xmenjahit
siap!
selimut
selimut sonshine in the making!
selimut sonshine siap!
kain minky and flannel cotton
selimut E2 in the making
selimut E2 siap!
sessi memasukkan kekabu ke dalam tilam dan bantal2
 seronok bile tgk hasilnye...
walaupun xmacam tukang jahit professional, but who cares...
i am proud of myself...
bukan senang wooo org bekerja nk curi mase buat sume nih...
tambah2 aku jenis keje shift...

utk info, aku start menjahit mase kandungan aku dah masuk 6 bulan lebih...
sampai jenuh pinggang aihhhh nk siapkan sume...
mase 7 bulan baru masukkan kekabu dalam tilam dan bantal...
hehehehe..
gigih xgigih la buat sume sendiri...
later aku share gambar2 bantal once baby dh gune ye....
sbb bantal2 sume dah kt kampung...
hehehehe...

ok, till then, 
live life to the max and have a nice day...
salam